Livet med sklerose - Alisons historie

”Jeg kan gjøre så mye mer nå fordi stolen kan gjøre SÅ mange ting”

alison-ms

Bruker: Alison
Alder: 40
Stilling: Oversykepleier/teamleder for kontinenspleie, St Mary’s Hospital, Newport
Diagnose: Sekundær progressiv sklerose;

Alison har sekundær progressiv sklerose og plages med ischiassmerter, benkramper og utmattelse, noe som gjøres verre av kontorstolen hennes og av flytting fra stol til scooter. Alison jobber på et sykehus hvor det er svært travelt, og hun er avhengig av scooteren sin for å kunne komme seg rundt.

Bevegelighet har vært en daglig utfordring for Alison i lang tid. Hun bruker mye tid og energi på å flytte seg fra kontorstolen til scooteren og omvendt. Dette resulterer i at Alison ofte kommer for sent eller går helt glipp av møter, fordi hun ikke ønsker å be om hjelp til å gå over på scooteren slik at hun kan kjøre til møtene.

Hver morgen har Alisons mann hjulpet henne med å komme seg til jobben og hjulpet henne over på kontorstolen sin, noe som ofte har tatt 10-15 minutter. Denne overflyttingen har aldri føltes trygg for Alison, da en vanlig kontorstol har fem hjul og setet kan dreies fritt. Takket være en arbeidsstol fra VELA, er Alison ikke lenger avhengig av hjelp fra mannen sin. Alison er utrolig glad for sin nye stol, i tillegg til friheten og overskuddet som den har gitt henne:

”Jeg kan dreie stolsetet selv, med den låsbare roteringsfunksjonen, og i tillegg kan jeg komme opp i stående stilling uten hjelp fra andre med stolens elektriske heisfunksjon. Nå kan jeg være med på alle møtene, noe som er fantastisk.”

”Bremsen gjør at jeg føler meg tryggere, og den er enkel å bruke. Jeg liker også armlenene godt, da de gir meg stabiliteten jeg trenger for å sette meg ned og reise meg opp.”

”Den elektriske høydejusteringen er enkel å bruke, og gjør at jeg kan gå over på scooteren min uten eller nesten uten hjelp.”

Alison forteller at stolens sete og ryggstøtte gir mye mer støtte enn andre stoler. Siden hun fikk sin VELA-stol har hun ikke plagdes med ischiassmerter. Det å ha en skreddersydd stol som støtter henne gjør også at Alisons kroppsholdning har blitt bedre.


Alison forteller:

”De mange justeringsmulighetene og den elektriske høydejusteringen gjør at jeg kan finne den rette stillingen ved kontorpulten. Jeg sitter ordentlig og kan bruke høydejusteringen for å reise meg og sette meg – og nå merker jeg at jeg er mye mindre sliten. Før jeg hadde min VELA-stol tok det meg og min mann 15-20 minutter å få meg fra kontorstolen og over på scooteren min for å reise hjem på slutten av dagen. Nå tar det bare et øyeblikk, fordi jeg har mye mer energi.”

”Jeg har mer energi på jobb og kan delta mer i husarbeidet hjemme, takket være støtten og hjelpen jeg får fra min nye stol. Jeg får også mye sjeldnere krampe i bena nå, noe som er helt utrolig.”

”Min VELA-stol er fantastisk! Jeg skulle ønske jeg hadde fått den tidligere.”

Alisons stol

 


Les også